14 jul 2015

Stad grijpt in na incidenten aan skatepark

De stad Geraardsbergen neemt maatregelen naar aanleiding van de zware incidenten zondag op het speelplein De Plage.

 

De stad Geraardsbergen neemt maatregelen naar aanleiding van de zware incidenten zondag op het speelplein De Plage. Daar zijn 11 personen opgepakt na het aftuigen van een 12-jarige en zijn vader.

“Tijdens een overlegvergadering hebben we verschillende beslissingen genomen. Dat gebeurde samen met de politie, verschillende schepenen, de jeugddienst, jeugdopbouwmedewerker en de dienst die zich bezighoudt met de camerabewaking”, zei Guido De Padt, burgemeester van Geraardsbergen, dinsdag in het radionieuws op MIG.

Er komen camerabewaking, meer politiecontroles en er kan voortaan een plaatsverbod opgelegd worden. Ook de jeugddienst gaat een sensibiliseringscampagne opstarten. Aan het parket heeft de stad gevraagd de snelrechtprocedure toe te passen. “Met de actie willen we een duidelijk signaal geven dat geweld en vechtpartijen niet thuishoren in onze stad”, aldus De Padt.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background