4 jun 2010

Stad gaat Technisch- en Beroepsonderwijs promoten

De stad Geraardsbergen gaat het komende schooljaar het Technisch- en Beroepsonderwijs promoten.

“Dat gaan we doen via nieuwe projecten zoals een bezoek aan het Beroepenhuis te Gent, schoolvoorstellingen van Multiple-Choise, lessenpakketten voor verschillende onderwijsniveaus, affiches, bedrijfsbezoeken, enz.”, zegt schepen van onderwijs en tewerkstelling Erwin Franceus (Sp.a).

Bedoeling is kinderen tussen 11 en 14 jaar een beeld te geven van de verschillende beroepen die ze kunnen aanleren in sectoren als transport en logistiek, metaal en technologie, chemie en kunststoffen, bouw, voedingsindustrie, social profit, grafische industrie, horeca, bedienden metaal en technologie.

Woensdag startte de eerste promotiecampagne voor de directies en hun leerkrachten van alle scholen van het 5de en 6de leerjaar Lager Onderwijs en de 1ste graad van het Secundair Onderwijs.

Het project gebeurt in samenwerking met VDAB, Bouwbaan, Resoc (streekoverleg Zuid-Oost-Vlaanderen), Unizo Geraardsbergen, het Beroepenhuis te Gent, TOFAM (metaalsector), Vivo (social Profit), FVB (Vakopleiding in de Bouwnijverheid), OCH (houtsector) en de service-clubs van Geraardsbergen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background