7 dec 2010

Stad gaat (hang)jongeren beter begeleiden met straathoekwerker

De stad Geraardsbergen gaat een straathoekwerker aanwerven. Die moet hangjongeren beter begeleiden en hen overtuigen om naar het jeugdhuis te komen of een andere bezigheid te zoeken.

De straathoekwerker is één belangrijkste nieuwigheden in het nieuwe jeugdbeleidsplan dat maandagavond werd voorgesteld. Een stuurgroep van 52 leden werkten bijna één jaar aan een plan dat het beleid bepaalt voor wat er voor de jeugd tussen 2011 en 2013 zal gerealiseerd worden in Geraardsbergen.

De basis voor het jeugdbeleidsplan was een rondvraag bij de Geraardsbergse jongeren. Daarnaast kwam er extra hulp van de vzw Uit de Marge die advies gaf over het beter bereiken van sociaal zwakke jongeren, anderstaligen, jongeren met een handicap en hangjongeren.

Wat staat er nu precies in het JBP 2011-2013?

De speelpleinwerking is een groot succes en dat wil men natuurlijk zo houden. “Ondertussen is er een werking voor kleuters, één voor oudere kinderen en één voor kinderen met een beperking”, zegt schepen van jeugd Bram De Geeter. “De speelpleinwerking voor kinderen met een beperking heeft trouwens al twee keer een prijs van 2500 euro gewonnen!” Verder in het plan staat te lezen dat er allerhande culturele activiteiten voor kinderen en jongeren zullen worden georganiseerd. En er wordt ook gedacht aan straattheater tijdens de vele evenementen in Geraardsbergen.

“Er staan heel veel goede en creatieve voorstellen in”, vindt De Geeter, “zoals bijvoorbeeld het voorstel om vaste barbecues in het Abdijpark te plaatsen, zodat het park weer ‘van de mensen’ wordt, i.p.v. van vandalen.”

Het volledige jeugdbeleidsplan kan je aanvragen bij de jeugddienst van de stad Geraardsbergen via jeugd@geraardsbergen.be.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background