25 jan 2011

Stad en VDAB starten vooropleiding verpleegkundige

Bijna de helft van de nieuwe jobs zijn bestemd voor de sociale profit sector. Tegen eind 2014 zullen er 70.900 arbeidsplaatsen bijkomen. Helaas zijn er te weinig kandidaten die in de verpleegkundige sector willen werken. Om die drempel te verlagen starten de stad Geraardsbergen en VDAB met een primeur. Via een vooropleiding “oriëntatie in de sociale sector” worden werkzoekenden uit de regio, met een interesse voor de sector, voorbereid op een beroepsopleiding als zorg- of verpleegkundige.

“De samenwerking van VDAB met het stadsbestuur Geraardsbergen moet in de nabije toekomst dan ook leiden tot verdere daling van de werkloosheid en een stijgende invulling van de open vacatures in deze sector”, zegt Geraardsbergs schepen van tewerkstelling Erwin Franceus (Sp.a).

De opleiding Oriëntatie Social Profit in Geraardsbergen start op maandag 21 februari 2011 en eindigt uiterlijk 30 maart 2011 (5 opleidingsdagen per week). De opleiding is volledig gratis voor werkzoekenden en bestaat uit een overzicht van de sociale sector met de tewerkstellings-perspectieven in algemene of psychiatrische ziekenhuizen, geestelijke gezondheidszorg, rusthuizen, thuiszorg (gezins- en bejaardenhulp), gehandicaptenzorg, buitenschoolse kinderopvang, algemene- en bijzondere jeugdzorg, enz … De cursist wordt wegwijs gemaakt in de verschillende deelsectoren via persoonlijke getuigenissen en bezoeken en kan een korte kijkstage volgen zodat hij zelf kan ervaren of het beroep hem ligt. Er wordt gewerkt aan sociale vaardigheden en motivatie zodat je als cursist zeker bent van je keuze. Belangrijk om weten is dat de opleiding in Geraardsbergen zal plaatsvinden.

Wie meer wil weten over deze opleiding is welkom op de infosessie van 2 februari om 9u30 in het Sociaal huis van Geraardsbergen (Kattestraat 27).

info: 054 43 20 18

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background