9 mei 2009

Spraakcomputer dankzij wafels

Kinderen met ernstige spraakproblemen kunnen sinds korte tijd terecht in het Buitengewoon Onderwijs De Mozaïek in Geraardsbergen. De school in de Boelarestraat heeft daarvoor een project rond communicatiehulpmiddelen opgestart.

Een aantal kinderen die ernstige spraakproblemen hebben, krijgen in de loop van het jaar een gepersonaliseerde spraakcomputer. Dat toestel is voor de kinderen kosteloos te verkrijgen. Maar voor leerkrachten en therapeuten, die met de toestellen moeten kunnen werken, is het toestel leren programmeren een noodzaak.

De vzw Bruisend Atembeke, die sinds vorig jaar Kermis Atembeke heropstarten, schiet de school te hulp. Daarvoor verkochten ze dit jaar wafels in Moerbeke, Atembeke en Onkerzele. Met een deel van de opbrengst sponsort de vzw de aankoop van materialen die de school nodig heeft om de kinderen met hun spraakcomputer te helpen.

Dat de vzw Bruisend Atembeke reeds langer een goed hart heeft bewees het vorig jaar al. Toen ging de opbrengst van hun wafelverkoop naar een diner voor nierdialysepatiënten.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background