1 mei 2007

Spooroverweg afgesloten

Infrabel, de infrastructuurbeheerder van het Belgische spoorwegnet, voert vanaf morgen 2 tot en met woensdag 16 mei vernieuwingswerkzaamheden uit aan de overweg in de Astridlaan (N42) in Geraardsbergen. Die overweg zal tijdelijk worden afgesloten voor al het wegverkeer. De werken passen in de strategie van Infrabel om haar netwerk permanent te moderniseren voor een vlot en veilig verloop van het treinverkeer.

De overweg in de Astridlaan maakt deel uit van de Gewestweg N42 en wordt zeer druk bereden. Hierdoor heeft hij zwaar te lijden onder het zware wegverkeer en komen er vaak storingen door slijtage en beschadigingen aan het wegdek. Geregeld werden er onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd, maar nu is de overweg aan volledige vernieuwing toe.

Infrabel heeft gekozen voor een definitieve en duurzame oplossing. De overweg wordt volledig uitgebroken en heraangelegd met zware prefab betonelementen waar de spoorstaven in verankerd liggen. Door het gebruik van duurzame materialen zou deze overweg twintig tot dertig jaar moeten kunnen standhouden.

Tijdens de werkzaamheden wordt de overweg voor al het wegverkeer afgesloten. Enkel voor voetgangers en fietsers met de fiets aan de hand, is tijdens de werkweek passage mogelijk. In het weekend is de overweg volledig afgesloten, ook voor fietsers en voetgangers.

Het treinverkeer zal tijdens de weekdagen normaal verlopen. In het weekend zullen de treinen over één spoor rijden. De bussen van De Lijn zullen de normale uurregeling behouden, de stopplaatsen aan de Astridlaan tussen de Oudenaardsestraat en de Aalstsesteenweg worden tijdens de werken afgeschaft.

De omleiding voor alle verkeer zal verlopen via de Aalstsesteenweg, Moenebroekstraat, Kerkborre, Kampstraat, Voldersstraat en Zonnebloemstraat. In de Voldersstraat, Kampstraat, Kerkborre en Moenebroekstraat tot aan de Aalstsesteenweg, zal parkeerverbod langs de weg opgelegd worden en worden geen vergunningen gegeven voor inname van het openbaar domein (containers, kranen, wegenwerken,

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background