25 jun 2008

Speelterrein ingehuldigd

Woensdag 25 juni was de allereerste Buitenspeeldag. Minister Bert Anciaux en de kinderzender Nickelodeon namen dit initiatief. Overal in Vlaanderen vonden leuke activiteiten voor kinderen plaats, ook in Geraardsbergen. Daar zag men in de Buitenspeeldag de ideale gelegenheid om het nieuwe speel- en sportterrein aan ‘De Plage’ te openen.

De Buitenspeeldag werd in Geraardsbergen georganiseerd door de jeugddienst en de sportdienst van de stad. Aan De Plage werden verschillende leuke spelletjes klaargezet voor de in grote getale opgedaagde kinderen.

Schepen van jeugd Bram De Geeter (SP.a): “De televisiezender Nickelodeon zendt vandaag enkel een zwart scherm uit. Veel tv-kijken zit er voor de kinderen dus niet in. Maar ook met Nickelodeon op tv zou er vast veel volk zijn geweest. Alles wat tegenwoordig door de stad voor kinderen wordt georganiseerd, is een groot succes.” aldus De Geeter.
De schepen vermoedt dat dit deels te maken heeft met de steeds stijgende vraag naar opvang.

Hoewel het er al enkele maanden staat, werd het nieuwe speel- en sportterrein aan De Plage net op deze dag officieel ingehuldigd. “Het terrein werd hier geplaatst door het autonoom gemeentebedrijf van de stad Geraardsbergen”, zegt schepen van sport Patrick Flamez (SP.a), “het AGB beheert immers alle accommodatie voor sport en jeugd.” Het is een multifunctioneel speelterrein geworden, met een ondergrond van kunstgras. Je kan hier voetballen, basketten, volleyballen of gewoon rondhangen.”

Sinds het terrein er staat, wordt het dagelijks gebruikt door heel wat spelende kinderen en jongeren. En er komen nog meer van dergelijke multifunctionele speelterreinen. “Een tweede terrein is gepland in de Stikte in Moerbeke. Nu we het stadscentrum voorzien hebben, zoeken we de deelgemeenten op.” aldus Flamez.

Het speelterrein werd officieel geopend door de kinderen, die penalty’s mochten trappen met de schepen van sport of de schepen van jeugd als doelman.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background