16 apr 2010

Speelstraten gezocht

Ook dit jaar worden er opnieuw speelstraten georganiseerd in groot Geraardsbergen. De jeugddienst is opnieuw op zoek naar kandidaten!

Voor het 6de jaar op rij worden er tijdens de zomervakantie speelstraten georganiseerd in Geraardsbergen. In een speelstraat wordt de hele breedte van de straat voorbehouden voor het spelen. Voetgangers, spelende kinderen en volwassenen krijgen dan voorrang op de andere weggebruikers. Tijdens de speeluren hebben alleen fietsers en auto’s van bewoners toegang tot deze straat. Auto’s mogen enkel stapvoets rijden.

Een speelstraat wordt afgebakend met speciale hekken voorzien van verkeersborden met de vermelding ‘speelstraat’ en de speeluren. Deze speeluren worden bepaald in overleg met de straatbewoners (bv. tussen 13 en 20 uur of tussen 10 en 18 uur). Er kan ook gekozen worden voor één of meerdere vaste dagen per week. Enkel een woonstraat met snelheidsbeperking tot 50 km per uur en zonder openbaar vervoer komt in aanmerking.

Wil je je straat kandidaat stellen als speelstraat? Zorg dan dat de meerderheid van de straat akkoord gaat met het idee. Voorzie ook vijf speelstraatverantwoordelijken. Zij zullen instaan voor het plaatsen van de hekkens en zijn tevens het aanspreekpunt. De jeugddienst zorgt er voor een eenmalig bezoek van monitoren die met een bakfiets vol spelmateriaal langskomen.

Inschrijven kan voor 30 april via 054 43 45 36 of op de jeugddienst van de stad Geraardsbergen.

 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background