15 apr 2010

Sp.a wil jeugd bewust maken van te luide muziek

Carine De Bruyker, Sp.a gemeenteraadslid  in Geraardsbergen, wil de jeugd in Geraardsbergen bewust maken van het feit dat het gehoor vooral bij jongeren angstwekkend achteruit gaat. Dat doet ze naar analogie met de ‘week van het oor’ in Nederland.
Carine heeft zelf een zoon die in een rockgroep speelt. Hij is zanger bij A Lie Once Told en wordt dus dagelijks geconfronteerd met luide muziek. Carine wil vooral wijzen op het feit dat muziek niet noodzakelijk een luide ervaring moet zijn. “Er bestaan immers beschermingssystemen voor de oren. Vooral bij luide concerten kunnen deze een effectieve bescherming bieden, terwijl de ervaring zelf intact blijft”, zegt gemeenteraadslid De Bruyker.

Vrijdag 16 april om 21 uur treedt daarom de groep A Lie Once Told voor de gelegenheid akoestisch op in jeugdhuis De Ressort. Sp.a-schepen Erwin Franceus, die ook directeur is van Hoorcentrum ‘De Kim’, komt de aanwezigen wijzen op de nadelige gevolgen van luide muziek.

Naast de live muziekbelevenis bestaat er ondertussen een heuse generatie die muziek enkel beleeft via de mp3 speler en daarbij de volumeknop al eens te ver openzet. Steeds meer stemmen gaan in de Europa commissie op om deze apparatuur nog meer te begrenzen. In België schat men het aantal matig tot ernstig gehoorgestoorden op 200.000 en licht gehoorgestoorden op 800.000.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background