25 mrt 2011

Sp.a vrouwen vestigen aandacht op loonkloof met mannen

Met deze slogan “Gelijk loon voor gelijk werk!” hebben de vrouwen van Sp.a Geraardsbergen en de leden van Zij-kant Geraardsbergen op de equal-pay-day de aandacht gevestigd op de nog steeds bestaande loonkloof tussen vrouwen en mannen.
“Equal Pay Day is de dag tot wanneer vrouwen gemiddeld langer moeten werken om op jaarbasis evenveel te verdienen als wat mannen in één jaar al verdienden” verklaart Emma Van der Maelen. De loonkloof bedraagt vandaag nog steeds gemiddeld 23%. Het hoge percentage gaat uit van de brutolonen van vrouwen en mannen in de privé-sector, op maandbasis en waarbij deeltijds werk inbegrepen is. “Via een eenvoudige rekensom valt de symbolische datum van Equal Pay Day dit jaar op 25 maart 2011”, zegt Myriam De Clercq. “De vrouwen moeten dus ongeveer 3 maanden langer werken om hetzelfde loon als de mannen te hebben”, aldus Nancy Angenon, voorzitster van Zij-kant Geraardsbergen. Omdat vrouwen hun job vaak nog eens combineren met het huishouden vonden de drie Sp.a-vrouwen het tijd om met een ludieke aandacht de aandacht te vestigen op de bestaande loonkloof.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background