1 jan 2009

SP.a-VLD moeten koopkracht beschermen

Met 1400 opcentiemen en 8,4% op de personenbelasting blijft de fiscale druk op de Geraardsbergse gezinnen bijzonder hoog. In Vlaanderen bedraagt het gemiddelde 1300 opcentiemen en 7,5% of 12% lager dan in Geraardsbergen.

De meerderheid besloot tijdens de recentste gemeenteraad de opcentiemen op de personenbelasting te verlagen met 0,1%, maar de retributie op de huisvuilzakken en het verbruikte leidingwater worden verhoogd.

CD&V Geraardsbergen is niet te spreken over de indedxaanpassingen die gebeurd zijn voor de huisvuilzakken en de GFT stickers. Volgens CD&V fractieleider Johan Vanden Herrewegen heeft de meerderheid zich niet enkel beperkt tot een indexaanpassing, maar een totale verhoging van 20% op de prijs die sinds 2004 werd gehanteerd.

“Het is ongehoord dat in tijden waar al partijen en niet in het minst SP.a roepen om de koopkracht van de mensen te beschermen, de SP.a-VLD zo maar een belastigingsverhoging doorvoeren die alle gezinnen terft en nergens voor nodig zijn. CD&V stemde daarom ook tegen.” aldus fractieleider Johan Vanden Herrewegen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background