11 jan 2010

Sp.a oneens met Open Vld

Het rommelt tussen Sp.a en Open VLD Geraardsbergen. Beide partijen vormen de meerderheid in Geraardsbergen, maar zijn het niet eens over de begroting. Zo kan het volgens de OCMW-raadsleden van Sp.a niet dat de grootste besparing in de financiën op de kap van het OCMW komen.

De afgelopen jaren werd de bijdrage van de stad afgebouwd van 20 naar 16%. Volgens Sp.a zou een verdere afslanking de klanten van het OCMW raken.

“Bovendien zou een vermindering van de stadsbijdrage aan het OCMW leiden tot de afbouw van de dienstverlening of het verhogen van de kost van de OCMW-diensten,” zegt OCMW-raadslid Emma Van der Maelen (Sp.a). “Of wil de VLD-schepen de ligdagprijzen van de rust- en verzorgingtehuizen van het OCMW verhogen?” Een besparing op de kap van de ouderen en sociaal zwakkeren in de maatschappij kan volgens sp.a -fractie in het OCMW niet de oplossing zijn.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background