8 mrt 2016

Sp.a wil geld geven om Ronde opnieuw over Muur te krijgen

Oppositiepartij Sp.a mengt zicht in het debat om de Ronde van Vlaanderen opnieuw naar Geraardsbergen te halen.

Het ongenoegen blijft groot in Geraardsbergen, nadat de Ronde van Vlaanderen niet meer over de Oudenberg trekt. Nadat eerder burgemeester De Padt zijn beklag deed, mengt nu ook Sp.a zich in het debat. De partij pleit ervoor dat Geraardsbergen en Ninove samenwerken om de wielerkoers terug doorheen beide steden te laten trekken.

“Het is een kwestie van eer!”, vindt gemeenteraadslid Bram De Geeter. “De huidige overeenkomst met Oudenaarde als finish loopt af in 2017. Geraardsbergen en Ninove moeten opnieuw een poging doen om de aankomst naar Geraardsbergen te halen. Het na-Tourcriterium haalt jaarlijks een budget van 300.000 euro bij elkaar. Oudenaarde betaalt nu 125.000 per jaar voor de aankomst van de Ronde van Vlaanderen.”

Geraardsbergs burgemeester De Padt voelt niet dat er bij Flanders Classics nagedacht wordt over een andere aankomstplaats. “Moest dit toch het geval zijn, dan zullen we niet aarzelen om in dat gat te duiken. Bovendien is immers niet alleen het geld, maar ook nog andere zaken die een rol spelen en eerst moeten opgelost zijn.”

Naast de Eneco Tour, kijkt Geraardsbergen intussen uit op welke wijze ze de Muur verder op de landkaart kunnen zetten. Zo werd er gelobbyd om de Muur in het parcours van de Ronde van Frankrijk te krijgen, van zodra deze opnieuw door ons land zou trekken.

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background