26 mei 2006

Solt de stad met vakantiejobs?

Het stadsbestuur van Geraardsbergen solt met vakantiejobs voor jongeren, dat vindt Groen! Geraardsbergen.

Volgens de partij zijn de jobs bij het stadsbestuur enkel voorbehouden voor kinderen van raadsleden en ambtenaren.

Eind maart verscheen er een aankondiging met vacatures voor kandidaat-jobstudenten in de verschillende stadsdiensten. De sollicitatie zou plaats vinden bij het betrokken diensthoofd.

Er waren geen voorwaarden, behalve meerderjarigheid, van opleiding of ervaring vermeld worden in de gepubliceerde vacatures. Met het logische gevolg dat er veel kandidaten waren voor enkele plaatsen.

Volgens Groen! ging alles plots snel ‘omdat er tijdsgebrek is’. Zonder enige vorm van sollicitatiegesprek besliste het schepencollege over de vacatures.

Groen! vindt het onaanvaardbaar dat de spelregels gewijzigd worden in de loop van de procedure en dat dezelfde kinderen van politici meerdere jaren na elkaar dezelfde functie kunnen uitoefenen, zeker als men de afspraak dat maximum twee jaar na elkaar dezelfde persoon in aanmerking komt voor een functie, met de voeten treedt. Volgens de groene partij kan het anders. Zo vindt er bij bv. sollicitaties voor jobstudenten in het provinciaal domein De Gavers een gesprek plaats met een commissie van drie of vier leden; bovendien kan je achteraf je beoordeling gaan raadplegen wanneer je de job niet krijgt.

Groen! vindt dan ook dat de tijd dat politici de rol van interim-bureau spelen voor eens en altijd over moet zijn. “Deze gang van zaken laat toe dat vaak verkeerde personen de verkeerde job uitoefenen, terwijl gekwalificeerde personen naast de job grijpen”, aldus Johan De Weerdt van Groen!.

Groen! Geraardsbergen wil op dit vlak een progressief gemeentebeleid voeren en voelt zich geruggensteund door de omzendbrief van Vlaams Minister voor Binnenlandse aangelegenheden Marino Keulen (VLD) die duidelijk stelt dat “zonen of dochters van raadsleden en ambtenaren voortrekken” niet kan!

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background