27 nov 2010

Solidariteitsactie voor slachtoffers wateroverlast

De stad Geraardsbergen gaat verschillende acties uitwerken om geld en middelen in te zamelen voor de slachtoffers van de wateroverlast in Geraardsbergen.

Dat gebeurt op initiatief van enkele inwoners van Geraardsbergen. Peter Oosterman uit Zandbergen en Wouter Van der Biest uit Geraardsbergen sloegen de handen in elkaar voor de oprichting van een vzw. “Daags na de waterramp zijn we naar het stadsbestuur van Geraardsbergen gestapt om een actie op het getouw te zetten”, zegt Oosterman. “Het schepencollege keurde de vraag goed en zo starten we heel binnenkort met verschillende acties”.

“Het stadsbestuur is heel blij met het initiatief van Peter en Wouter en volgende week zitten we weer samen om de acties verder te coördineren. Alle inkomsten van de vzw gaan naar het solidariteitsfonds” aldus Steff De Vos, medewerker van burgemeester Freddy De Chou (sp.a).

Over een periode van 4 à 5 maanden zullen de vzw en de stad Geraardsbergen verschillende acties organiseren voor het inzamelen van geld en goederen. Ze doen nu al een oproep naar verenigingen om mee acties op het getouw te zetten.

Wie mee wil helpen kan terecht op 0492 56 85 00 en op de Facebookgroep.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background