8 sep 2008

Soep met lettertjes op de Markt

Maandagochtend werd er soep met lettertjes opgediend op de wekelijkse markt in Geraardsbergen. Leerpunt wil daarmee op een symbolische wijze de aandacht vragen voor de groeiende kenniskloof.

Maar liefst 15% van de Vlamingen heeft het moeilijk met basisvaardigheden zoals lezen, schrijven of rekenen. Dat zijn ongeveer 900.000 mensen. Volgens Leerpunt wordt het arbeidspotentieel niet ten volle benut, waardoor de kenniskloof naast een individueel probleem, ook een maatschappelijk probleem is.

“In onze maatschappij is kennis en het verwerven van kennis van essentieel belang om zich ten volle te kunnen ontplooien in de samenleving, zowel op het werk, thuis of voor een hobby. Voor laaggeschoolde volwassenen is dit heel wat moeilijker dan voor hooggeschoolden.” zegt An Van Parys van Leerpunt. Leerpunt geeft laaggeschoolde volwassenen vaardigheden om zelfstandiger te functioneren.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background