11 dec 2009

Snellere energiescan dankzij warmtebeeldcamera

Op dit moment zitten vertegenwoordigers van over de hele wereld tesamen in Kopenhagen voor de VN-conferentie over de klimaatverandering. Maar ook in Geraardsbergen worden er inspanningen geleverd om de uitstoot van Co2 te beperken.

Sinds één jaar zijn Geraardsbergs gemeenteraadslid Davy Coppez en schepen Bram De Geeter, beiden Sp.a, bezig met het uitvoeren van gratis energiescans. Na een grondige opleiding, gaven ze het afgelopen jaar gratis energieadvies aan een vijftigtal gezinnen. Coppez en De Geeter kregen voornamelijk vraag van mensen die niet het zwaarst te lijden hebben onder de energieprijzen. Beide politici zijn van plan om in bepaalde buurten huis-aan-huis aan te bellen om hun diensten aan te bieden.

En dat kunnen ze binnen het half uur, dankzij de aankoop van een warmtebeeldcamera. Op die manier zijn kieren, spleten en koudebruggen veel aanschouwelijker.

info: 0479/ 79 67 54

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background