20 nov 2009

Sneller met de trein naar Brussel vanaf 2014

Ten vroegste in 2014 zal er een ruimer treinaanbod komen voor Zuid-Oost-Vlaanderen. Dat blijkt uit vraag van Geraardsbergs schepen van toerisme Guido De Padt (Open vld) aan gedelegeerd Infrabel-bestuurder Luc Lallemand.

Onze regio werd opgenomen in het GEN-project. Dat voorziet een betere mobiliteit van en naar Brussel. In Zuid-Oost-Vlaanderen worden de lijn Zottegem-Denderleeuw-Brussel-Zuid en de lijn Denderleeuw-Geraardsbergen-Halle-Brussel-Schuman aangepakt. Beide lijnen zullen een frequentie van 4 treinen per uur in de spitsuren en 2 treinen per uur in de daluren kennen.

Om dat echter mogelijk te maken zijn er twee grote werkzaamheden nodig. Zo moet het aantal sporen van 2 naar 4 gebracht worden op de lijn Denderleeuw-Brussel-Zuid. Twee lijnen dienen voor de Thalysverbinding, de twee andere voor de gewone trein. Het project is ten vroegste klaar tegen 2016.

Om de verbinding vanuit Geraardsbergen, via Halle, naar Brussel-Schuman te verbeteren zijn er werken aan de tunnel Schuman-Josaphat bezig. Die werken zullen ten vroegste in 2014 klaar zijn.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background