24 feb 2013

Sneeuw gooit roet in de Krakelingenstoet

Ondanks het barre weer en de voorafgaande sneeuwbuien is de Krakelingenstoet zondagnamiddag toch doorgegaan. Ruim 1000 figuranten trotseerden de koude voor de eeuwenoude stoet door het stadscentrum van Geraardsbergen.

Eén van de hoofdrolspelers dit jaar was ridder Walter Van Edingen. Uit de legende blijkt dat hij zich liet foppen toen hij de stad wou innemen in 1381. De Geraardsbergenaars gooiden al hun voedsel over de stadsmuren waardoor de ridder dacht dat het uithongeren van de stad geen zin had en hij de aftocht blies. De 3,5-jarige Jasper Pieraert mocht in de rol kruipen van de 2-jarige Walter Van Edingen (foto).

De oudste figurant was de 80-jarige Kamiel De Turck. In tegenstelling tot de vorige jaren was er dit jaar heel wat minder volk langs het parcours. Spelbreker was uiteraard het weer. Was je niet aanwezig, dan kan je hier de stoet nog eens herbeleven.

Na de optocht gingen het stadsbestuur, prominenten en toeschouwers naar de Oudenberg waarop vele mastellen in de menigte werden geworpen. De 17-jarige Willem Van der Schueren uit Geraardsbergen ving het broodjes dat recht geeft op een gouden juweeltje in de vorm van een krakeling. Het volksfeest werd ‘s avonds afgesloten met Tonnekensbrand.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background