3 dec 2020

Sluikstorter krijgt monsterboete van 4500 euro

In de stad Zottegem is een hardleerse sluikstorter gevat. Al maanden lang dumpte de sluikstorter grote hoeveelheden kattenbakvulling in het Zottegemse Erwetegem.

“Kattenbakvullingsluikstorter”, dit woord vind je vast niet terug in het woordenboek of op Google. Toch is het al maandenlang een item op de Zottegemse milieudienst nadat een lang gezochte sluikstorter gevat
werd. Eind vorig jaar werd melding gemaakt dat er regelmatig grote hoeveelheden kattenbakvulling gesluikstort werden in Erwetegem. De politie werd ingeschakeld, er werden camera’s gehangen en na
maandenlang volharden kon de sluikstorter betrapt worden. Hij kreeg een fikse boete, en er volgt ook een strafrechtelijke procedure.

“Dit is een hele opkikker voor onze medewerkers, vrijwilligers en politie die zich samen blijven inzetten in de strijd tegen sluikstorten. Ondanks alle inspanningen, zoals het hangen van camera’s, is het niet eenvoudig
de vaak geslepen sluikstorters te betrappen. Daarom loont het des te meer als we een sluikstorter kunnen vatten,” zegt schepen van leefmilieu Leen Goossens.

Op sluikstorten staat een boete van 500 euro. De stadsdiensten kuisten maar liefst 9 keer kattenbakvulling op. De dader kreeg een boete van 4500 euro gepresenteerd.

Schepen van leefmilieu Leen Goossens bij de oproep tegen sluikstorten.

Je kan sluikstort melden via een e-mail naar mileudienst@zottegem.be.

 


Meer streeknieuws
uit Zottegem hoor je ook elke dag op radio MIG in Zottegem via fm 105.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background