10 aug 2006

Sluikstorter geeft bekentenis

Afgelopen week maakte we melding van een sluikstort langs een veldwegje in Gemeldorp. Volgens anonieme getuigen is de sluikstorter “een zoon van een oud burgemeester van Lierde”.

Vandaag verscheen in de krant Het Laatste Nieuws een reactie van Lena Beeckman: “Het sluikstort met bamboetakken aan de Lindestraat is daar niet veroorzaakt door de zoon van een oud-burgemeester” en vervolgt: “Wij hebben onlangs wel in de tuin gesnoeid. Maar wij hebben het dode hout zoals het hoort in een bos gelegd” en verder “ Mijn man heeft nooit een stort gemaakt in de Lindestraat, en zeker niet met bamboe”.

Mevrouw Beeckman geeft dus toe dat haar man snoeihout in een ‘bos’ gestort heeft, maar vindt dit de normaalste zaak van de wereld. Ze voegt er aan toe “Wij zullen dan ook een klacht neerleggen wegens valse beschuldigingen.”

Groen-voorzitter Lierde Wim Thienpont: “Het is wel vermakelijk dat iemand eerst toegeeft en vervolgens dreigt klacht neer te leggen wegens valse beschuldigingen. Wij blijven onze getuige anonimiteit garanderen. Het is nu aan de gemeente om uit te zoeken wat er juist gebeurd is, maar met deze bekentenis zal dat niet moeilijk zijn. We willen hierbij oproepen om Lierde proper te houden. Sluikstorten kost de gemeenschap veel geld en snoeihout wordt bij ons gratis opgehaald..”

Johan De Weerdt secretaris Groen! LIerde-Geraardsbergen “Het gebeurt zelden dat een sluikstorter betrapt wordt, laat staan ook nog bekent. Sluikstorten staat gelijk met een ernstige verkeersovertreding en dient dan ook op die manier behandeld. Ik ben zelf gaan kijken en op de foto kan je zien dat het hier om een gigantische hoeveelheid gaat, de pers besteedt er terecht aandacht aan.”

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background