20 okt 2008

Sluikstorten: gebeuren er inspanningen?

De Geraardsbergse N-VA voorzitter Julien Borremans betreurt dat er regelmatig aan sluikstorten wordt gedaan op het Geraardsbergse grondgebied. Hij stelt een tiental maatregelen voor die volgens hem noodzakelijk zijn om het sluikstort probleem aan te pakken.

Schepen van milieu en afvalbeleid Leonce Nachtergaele nuanceert de beschuldigingen van Borremans en wijst naar heel wat maatregelen die de stad heeft genomen.

Zo zijn er op een twaalftal plaatsen in Geraardsbergen sluikstort affiches te vinden. Ook de bestaande hondentoiletten en hondenweiden worden regelmatig geëvalueerd.

Buiten de verschillende ambtenaren op de milieudienst roept de stad ook de jeugdverenigingen en scholen op om sluikstort op te ruimen. Zo krijgt elke vereniging een subsidie wanneer ze meehelpt met het opruimen van afval.

Tot slot wijst Nachtergaele er ook op dat de stad Geraardsbergen een 20-tal milieumeters en peters heeft. Deze mensen houden de straten en grachten proper. Wie zelf de strijd wil aangaan tegen sluikstorters kan contact opnemen met de milieudienst van de stad Geraardsbergen via 054/ 43 44 40.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background