24 mei 2007

Slothappening “jong en oud samen aan de knoppen”

Vandaag had in “De Maretak” de slothappening plaats van het project “Jong en oud samen aan de knoppen”.
De voorbije maanden werden senioren, en leerlingen van het Technisch Instituut Sint-Jozef samengebracht met de bedoeling de digitale kloof te verkleinen. Zo wilde men de senioren met de hulp van de jongeren, naast het internet ook wegwijs maken met het gebruik van gsm, teletekst, video en DVD -speler, klokradio en microgolfoven.


Alles ging van start met een praatcafé waar gepeild werd naar de wederzijdse interesses. De leerlingen waren ook geïnteresseerd in de verhalen over hoe het er vroeger aan toeging.
Een niet onbelangrijk effect van dit initiatief is dat vooroordelen weggenomen worden. Door deze uitwisseling ontstaat er een grotere tolerantie en krijgt men een bredere kijk op de “anderen” in het algemeen.
Dankzij de steun van o.m. de Koning Boudewijnstichting, de Nationale Loterij en de P.O.D. Maatschappelijke Integratie werd zelfs een internetcafé opgestart in “De Maretak”.

Na de toespraken van OCMW-voorzitter Guido De Padt en Luc Dendoven, directeur van het Technisch Instituut Sint-Jozef trakteerden de senioren de leerlingen nog met pannekoeken. Na afloop waren allen het er over eens: deze leerzame ervaring is zeker voor herhaling vatbaar.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background