16 feb 2010

Skaters willen (groter) skateplein

Verschillende skaters uit Geraardsbergen willen graag een professioneel skateplein in Geraardsbergen. De jongeren willen hun hobby graag zo goed mogelijk uitvoeren, maar hebben daarvoor niet de nodige accommodatie.

“In heel Oost-Vlaanderen is er eigenlijk geen enkel degelijk skateplein waar ervaren skaters terecht kunnen”, zegt initiatiefnemer Koen Eloot. “Het dichtstbijzijnde professioneel skatepark is in Kortrijk of Hasselt.”

Geraardsbergen heeft reeds twee skatepleinen. Die vind je op het dorpsplein van Viane en vlakbij sporthal De Veldmuis in Nederboelare. “Dat is goed voor beginners”, zegt Steve Laureyns. “De iets meer ervaren skater weet immers dat de terreinen te klein is. Zo zijn er aan De Veldhuis amper 3 basistoestellen op een te kleine oppervlakte. Als je weet dat er een vijftal professioneel skaters zijn in Geraardsbergen is onze vraag niet abnormaal. Het zou fijn zijn moesten ook andere jongeren uit Geraardsbergen zich kunnen trainen op een een groter terrein met meer toestellen.”

 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background