1 okt 2018

Skatepark The Hills lokt 150 skaters voor grote happening

Skatehappening aan De Plage lokt 150 skaters.

Zondag kwamen meer dan 150 skaters afgezakt naar skatepark The Hills aan De Plage in Geraardsbergen.

Michael De Winne met team van Everything Else en Raion organiseerde er een grote skatewedstrijd.

“We begonnen in de voormiddag met een beginners initiatie, omdat het belangrijk is om ook nieuwe jonge skaters aan te trekken”, zegt Michael. “Eindigen deden we met enkele mooie demo’s van gevorderde skaters. Dankzij de sponsors werden mooie prijzen voorzien en werd de dag op een mooie manier afgesloten. Het was ook fijn om te zien dat vele mensen even kwamen kijken om onze skate-kunsten te bewonderen!”

Dit evenement werd ondersteund door de jeugddienst van de stad, omdat de skatecultuur een belangrijke jeugdcultuurgroep is.

Door de skaters van bij het begin van het traject te bevragen werd hun betrokkenheid verhoogd.
“De skaters leerden elkaar kennen, mochten zelf het ontwerp van het skateterrein tekenen en werden nauw geconsulteerd bij de bouw ervan”, aldus schepen van jeugd Fernand Van Timpont.

“Ze beschouwen The Hills als hun park, waar ze hun ding mogen doen en zich dus thuisvoelen. Op die manier dragen ze er ook zorg van. De manier waarop we de bouw, betrokkenheid en opvolging van dit park aanpakken wordt alom geprezen als voorbeeld van jeugdparticipatie.”

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background