6 dec 2007

Sinterklaas op bezoek

Vanochtend bracht Sinterklaas een bezoek aan basisschool GO! Dender. Hij zou met de boot naar Geraardsbergen komen, en de kinderen van de school zouden hem opwachten aan de Begijnhofkaai. Maar iets voor 9u vanmorgen stormde één van zijn Zwarte Pieten de school binnen met slecht nieuws: de boot van de Sint was in panne gevallen en hoe moest de Sint nu op school raken? Directeur, mevrouw Gierts, en de buschauffeur, Eric, zijn de Sint en de andere Pieten dan gaan zoeken met de schoolbus. Gelukkig waren ze niet te ver meer van de school.

Intussen stonden alle 600 kinderen en leerkrachten vol ongeduld verzameld op de speelplaats te wachten. Kort na 9u werd hun geduld beloond, want daar was de Sint, per bus, met twee coole Pieten erbij. Sinterklaas kwam handen te kort om alle kinderen dag te zeggen. Na een eerste begroeting op de speelplaats kon de Sint even op verhaal komen in de leraarskamer, terwijl de kinderen naar de klas terugkeerden.

Daarna bezocht de Sint alle, waarbij de kinderen liedjes zongen of dansjes opvoerden. Voor alle kinderen had Sinterklaas een gezond snoepje – mandarijntjes – meegebracht. Alle kleuters kregen ook persoonlijk een geschenkje overhandigd. Kenny uit de derde kleuterklas werd vanmorgen geopereerd en vond kort na het ontwaken uit de narcose de Sint en de Pieten aan zijn bedje.

Na de middag werden de kleuters en de leerlingen van de eerste leerjaren getrakteerd op een toneelvoorstelling “De Kleren van de Sint”, gebracht door de leerlingen van de 5e en 6e leerjaren. Alle kinderen waren heel enthousiast, zowel de kijkertjes als de acteurs! Volgende week krijgen de leerlingen van tweede t.e.m. zesde leerjaren een filmvoorstelling aangeboden in Cinema Focus, gedeeltelijk gefinancierd door de Oudervereniging van de school.”

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background