11 mrt 2010

Sint-Maria-Magdalenakerk pronkt weer

In Sint-Maria-Lierde werd de Sint-Maria-Magdalenakerk, een gebouw in troubadoursgotiek uit 1839, opnieuw plechtig in gebruik genomen. De afgelopen maanden werd de kerk gerestaureerd.

De kerk kreeg pas na 1880  vaste vorm door de aankoop van beelden, orgel, kruisweg, een altaar, communiebank en zitbanken. In het gebouw staat ook een 15de-eeuwse doopvont. Het dienstig mooie podium in de kerk werd in 1996 ontworpen door binnenhuis-architect en beeldend kunstenaar Bart Bogaert.

Sinds april 2001 wordt het kerkinterieur gesierd met 14 schilderijen van de kruisweg. De realisatie van de schenking van deze schilderijen aan het Kerkbestuur van Sint-Maria-Lierde, geschilderd door Sylvain Beeren, werd mogelijk gemaakt door de Projectgroep Cultuur Lierde.

“Het resultaat na 4 maand restaureren mag gezien worden”, zegt Marnic De Braeckeleer, lid van de kerkfabriek. “Tevens oogt de kerk ruimer en geeft zij een warm effect. Buiten het herschilderen van de kerk, werden ook de sanitaire voorzieningen en geluidsinstallatie deftig onder handen genomen. De pronkstukken bij uitstek, de schilderijen van de kruisweg, kregen speciale ophangsystemen en verlichting waardoor ze nog beter uitkomen.”

 

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background