24 jun 2006

Shopping Brakel van start

Een nieuwe naam, een nieuw logo en een website waarop zowat alle winkels en horecazaken uit het centrum van Brakel te vinden zijn: daarmee willen de Brakelse middenstanders het handelsleven in hun gemeente een nieuwe adem geven. Shopping Brakel heet het nieuwe samenwerkingsverband en daar moet ieder er beter van worden: handelaars die samen sterker staan en klanten die beter geinformeerd zijn.

Op het internetadres www.shoppingbrakel.be zijn sinds deze week zo goed als alle winkels en horecazaken uit het centrum van Brakel terug te vinden.

De keuze voor de gezamenlijke website biedt tal van mogelijkheden, zegt Stefan De Coster, webmaster en initiatiefnemer van Shopping Brakel. “Het voordeel voor de handelaars is, dat zij op een eenvoudige en goedkope manier een plaats op het internet verwerven. Zij kiezen uiteraard zelf hoe ze dat invullen.”

Een restauranthouder kan zijn klanten op de hoogte houden van zijn nieuwe maandmenu, terwijl andere winkeliers bijvoorbeeld graag kortingacties zullen aankondigen.

Naast commerciĆ«le boodschappen zal de website ook een pak praktische info bevatten. Het is de bedoeling dat het een plek wordt waar de Brakelaar op zoek gaat als hij over zijn gemeente iets wil weten. Daarom staan ook heel praktische zaken als de wachtdiensten van dokters en apothekers erop, net als contactadressen van verenigingen en activiteiten. “Onze site moet het informatiepunt worden in Brakel”, luidt de ambitie.

Om het bezoek aan de internetstek te stimuleren, zullen handelaars elke maand speciale kortingsbonnen uitgeven, die alleen via de website te verkrijgen zijn. Bezoekers moeten die gewoon zelf uitprinten en meenemen naar de winkel.

De idee achter Shopping Brakel is, dat handelaars samen sterker staan en veel meer kunnen. Op zich is dat niet nieuw. Het grote verschil met veel andere initiatieven in Vlaanderen is, dat men met een naam, een logo en als een groep campagne voeren voor het handelsleven in de gemeente, klonk het vrijdagavond bij de voorstelling van het nieuwe project.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background