14 jun 2008

Scholen vallen in de prijzen

Charlotte, Laura, Ellen en Emma uit het vijfde leerjaar van het Sint-Catharinacollege in Moerbeke hebben de hoofdprijs in de wedstrijd Digitaal Verhaal van Route 42 gewonnen. Samen met hun klasgenootjes mogen ze een klasreis maken naar De Efteling.

Voor het winnen van de prijs moesten de leerlingen per groep een filmpje maken over een al dan niet verzonnen verhaal. Het doel was de plaatselijke volksverhalen en volksculturen in de belangstelling te zetten. Er waren zowat honderd inzendingen van samen 500 leerlingen.

Route 42, een samenwerkingsverband van de bibliotheken langs de N42 (Geraardsbergen, Zottegem, Herzele, Sint-Lievens-Houtem, Oosterzele en Lierde), deelde ook nog andere prijzen uit.

De prijs voor technische realisatie ging naar het 6de leerjaar van het Sint-Catharinacollege Zarlardinge en de prijs voor de originaliteit naar de 5de leefgroep van de Freinetschool De Klaproos in Overboelare. Zij kregen allemaal een mp3-speler.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background