22 mei 2013

Schepenen in de clinch over nieuwe atletiekpiste

Voormalig schepen van sport Patrick Flamez (Sp.a) ligt in de clinch met huidig schepen Véronique Fontaine (Open Vld).

Flamez kondigde vorig jaar de aanleg van een nieuwe atletiekpiste aan, maar de plannen worden volgens hem nu op de lange baan geschoven. Ondanks die volgens hem klaar voor uitvoering waren.

Volgens huidig schepen Fontaine is het echter de fout van de vorige schepen dat de piste er nog niet ligt. “Toen we dit jaar het bestek onder ogen namen, bleken hier en daar onzekerheden en fouten te zitten. Om te vermijden dat er op termijn fouten zouden gebeuren, hebben we besloten om het bestek opnieuw te schrijven, zonder de fouten.” Met als gevolg dat de werken ten vroegste dit najaar van start kunnen gaan. De bestaande piste ligt vol putten die door de stad zullen gevuld worden.

Een streep door de rekening van atletiekclub ACG die bijna dagelijks gebruik maakt van deze atletiekpiste en dit jaar een feestelijk gebeuren heeft gepland naar aanleiding van hun 50 ste verjaardag. “Men hoopte uiteraard bij deze festiviteiten de nieuwe piste te kunnen aankondigen. Het Autonoom Gemeentebedrijf van de stad, dat ondertussen een veredeld evenementen-bureau is geworden, besteedt blijkbaar liever onze belastingcenten aan show- en andere glamourprojecten waarvoor de Geraardsbergenaar amper iets terugkrijgt of handel vol geld voor moet betalen”, vindt Flamez.

 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background