9 jan 2008

Samenwerking rond lokaal woonbeleid

De steden Zottegem en Geraardsbergen gaan samenwerken rond het lokaal woonbeleid. Het schepencollege van Zottegem is principieel akkoord met de samenwerking, enkel de gemeenteraad moet zich nog uitspreken over de kwestie.

“De samenwerking komt er op vraag van Geraardsbergen”‘ verduidelijkt schepen van Huisvesting Paul Lievens. “Eerst was Lierde gevraagd om in het project te stappen maar Lierde zag dat niet zitten. Voor Zottegem is het een kans om het woonbeleid nog verder uit te bouwen.”

Dank zij de samenwerking kunnen de steden subsidies krijgen. “We kunnen projecten indienen rond sociale woningbouw of rond het informeren van huurders. Concrete voorstellen moeten nog besproken worden met Geraardsbergen. Dat kan zodra de gemeenteraad het licht op groen zet.”

Zottegem heeft al een ambtenaar die belast is met lokaal woonbeleid maar dank zij het reglement van de Vlaamse regering komen nu drie voltijdse ambtenaren in aanmerking voor subsidiëring. De Vlaamse overheid betaalt de helft van de personeelskosten en een kwart van de werkingskosten.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

Volgende bericht

Geen water


Vorige bericht

Duurder drinkwater


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background