2 jul 2007

Saf verdwijnt uit G’bergs uitgangsleven

Zondagavond stroomde er voor het laatst bier uit de tapkranen van Café Saf op het Geraardsbergse Stationsplein. Na 70 jaar verdwijnt het gekende café uit het Geraardsbergse uitgangsleven. Uitbaters Dirk en Lucie namen de zaak over in 1986. Ze bouwden het café om tot een gezellige stamkroeg met een ruim aanbod aan streekbieren. In 1995 voegde Dirk Labie daar ook nog een eigen creatie aan toe, het Sint-Adriaansbier. Binnenkort komt er op de plaats waar het café gevestigd was een biowinkel.

Saf was gedurende meerdere jaren een thuishaven voor heel wat bekende stedelijke verenigingen. Onder meer de Geraardsbergse basketbalclub Wezen-Vrienden, wielerclub Cam Cole en biljartclub Ons Huis moeten nu op zoek naar een nieuwe vergaderlocatie. De Wezen-Vrienden hadden hier sinds hun oprichting, 55 jaar geleden, hun lokaal.
De biljarters van “Ons Huis” zullen echter de grootste problemen kennen bij hun zoektocht naar een nieuwe locatie. Naast een vergaderplaats moeten zij ook nog op zoek naar een ruimte waar vijf biljarts kunnen geplaatst worden.


Dirk en Lucie voor hun café Saf

Zondagavond, tijdens hun laatste werkdag, kregen Dirk en Lucie een passend geschenk aangeboden door een afvaardiging van hun grootste clubs: de Wezen-Vrienden, Cam Cole en Ons Huis. Nadat zij er gedurende meerdere jaren verwend werden door de uitbaters, was het hun beurt om nu eens de gewezen “lokaalhouders” te verrassen.


De familie Labie met een delegatie van de Wezen-Vrienden, Cam Cole en Ons Huis

Hier en daar werd een traantje weggepinkt, maar alle weemoed werd nog tot in de vroege uurtjes met een stevige pint of Adriaan doorgespoeld. Heel wat stamgasten zullen nog vaak terugdenken aan de mooie momenten die ze samen bij Saf beleefden.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background