11 apr 2018

Ruwbouw kenniscentrum Geraardsbergen moet eind 2018 klaar zijn

Samen met architect Koen Van Der Mynsbrugge, burgemeester Guido De Padt, schepen van Cultuur Kristin Vangeyte en bibliothecaris Paul De Taeye brachten we een bezoek aan de bouwwerf van het nieuwe kenniscentrum in Geraardsbergen.

Het nieuwe kenniscentrum zal 5 verdiepingen tellen, met een hoogte van ongeveer 15 meter en een totale oppervlakte van 4800 m². Momenteel is men bezig met de bouw van de tweede bouwlaag.

Het gebouw zal naast de bibliotheek ook het stadsarchief huisvesten, vergaderzalen en werkruimten voor andere stadsdiensten, alsook een medialab voor ict-cursussen en mediawijsheid. Het bibliotheekgedeelte beslaat 1800 m². Het stadsarchief komt op verdieping -1, de vergaderzalen en werkruimten op de tweede verdieping en het medialab op de vierde verdieping.

Om waterschade te vermijden bij overstromingen van de Dender, werd onder het gebouw een overstromingskelder van 600 m² voorzien. Overigens ligt de onderste verdieping van het gebouw nog 30 cm boven de hoogste stand die het water bij overstroming ooit bereikt heeft.

Het gebouw, waarvan de gesloten ruwbouw eind 2018 zou moeten klaar zijn, zal afgewerkt worden met geglazuurde groene gevelstenen. Nadien zal de binnenafwerking nog enkele maanden in beslag nemen.

De huidige bibliotheek kreeg in 2017 bijna 8500 actieve leners over de vloer, die 211.000 materialen uitleenden. Verder noteerde men 73.000 bezoeken, waaronder 600 klasbezoeken en -rondleidingen. Er werden 215 activiteiten (cursussen, workshops, lezingen, voorleesmomenten) georganiseerd waarop in totaal 5200 mensen aanwezig waren.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background