26 mrt 2010

Ruim 800.000 euro voor renovatie Oudenberg

Minister voor onroerend erfgoed Geert Bourgeois (N-VA) gaat 817.124 euro vrijmaken voor de restauratie van Kapelmuur in Geraardsbergen.

“De Ronde van Vlaanderen is een sportief, cultureel en sociaal monument op zich. Eigenlijk is het al een levende legende. En dat erfgoed moeten we ook materieel beschermen en restaureren indien nodig”, zegt minister Bourgeois.

De plaatselijke N-VA-voorzitter Steven De Boe is opgetogen met de plannen: “Vlaams minister Geert Bourgeois, bevoegd voor onroerend erfgoed, kent de grootste landschapspremie ooit toe. We zijn dan ook fier dat deze premie bestemd is voor de Kapelmuur van Geraardsbergen.”

De stad Geraardsbergen wil met de subsidies een groenere Oudenberg creëren. Daarvoor zal het wegdek, dat nu nog uit asfalt bestaat, verwijderd en vervangen worden door stenen. Ook de parkeerplaatsen, vlakbij de Oudenbergvijver, verdwijnen. Parkeren zal dan nog enkel kunnen op de flank van de Oudenberg. De bestaande parkeerplaats wordt daarvoor vernieuwd.

Bedoeling is in 2012 te starten met de vernieuwing van de top van de Oudenberg. In 2003 werd de Muur al heraangelegd.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background