8 mrt 2010

Rotonde nadert eindfase

De aanleg van de rotonde, die het kruispunt van de Aalstsesteenweg met de Moenebroekstraat vervangt, komt in haar eindfase. De werken zijn ongeveer vijf maanden geleden van start gegaan en zitten op schema. April 2010 werd als einddatum vooropgesteld.

Het kruispunt op de Aalstsesteenweg N460, ter hoogte van het voetbalterrein van Eendracht Schendelbeke, behoort tot één van de zwarte punten in België. De rotonde moet het aantal ongevallen drastisch verminderen. Vooral automobilisten die vanuit Ophasselt, richting Schendelbeke wouden rijden, hadden ogen tekort om over te steken. De snelheid van de wagens op de Aalstsesteenweg werd dikwijls verkeerd ingeschat. Dit met ongevallen tot gevolg. 

De nieuwe rotonde is een uniek stuk. Zo is er een speciale uitwijkstrook voor zwaar verkeer, middenin de rotonde. De weg van Ninove naar Geraardsbergen wordt regelmatig ‘s nachts gebruikt voor uitzonderlijk transport, van onder meer grote industriële citernes. Deze materialen komen meestal uit de haven van Antwerpen en zijn voor Frankrijk bestemd. De uitwijkstrook moet tegen 26 maart afgewerkt zijn.

Op 27 maart trekken de renners van de E3-Prijs, met start in Harelbeke, langs deze rotonde. De bouwfirma Stadsbader wil er alles aan doen om de rotonde tegen dat tijdstip afgewerkt te krijgen. De fietspaden op de rotonde zullen aangelegd worden in speciaal rode beton. Dit moet de veiligheid van de fietser bevorderen.

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 

Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background