5 apr 2016

Rospotten voor Kom op tegen Kanker

Campagne “Loop naar de maan” en “Rospotten” voor Kom op tegen Kanker.

Sonja Vonck en Marhilde Van der Mynsbrugge zijn gestart met een Rospot. Met hun actie willen ze geld inzamelen voor Kom op tegen Kanker. “Het is de bedoeling om samen met heel Vlaanderen de afstand naar de maan (384.450 km) te overbruggen en zich te laten sponsoren, want elke kilometer telt”, zegt Sonja. “De opbrengst van onze actie gaat naar klinische studies over het gebruik van niet-terugbetaalde geneesmiddelen voor de behandeling van kinderkankers en zeldzame kankers bij volwassenen. Daar vond ik een raakpunt en mijn motivatie begon te groeien. Ik kon de Dodentocht in 2016 stappen en koppelen aan Kom op tegen Kanker. Misschien kan ik wel een bijdrage leveren tot het onderzoek naar de behandeling van kanker door ‘sponsorgeld’ in te zamelen. En hopelijk krijgen we ooit kanker de wereld uit.”

“In de Rospotten kunnen de mensen ‘de rosse centjes’ steken en vanuit het idee dat vele kleintjes één groot maken, collecteren we deze muntjes om dan over te maken aan Kom Op Tegen Kanker.  Ook wie thuis zijn rosse muntjes wil sparen  mag ze binnenbrengen bij deze handelaars of bij ons zelf.”

Op de volgende plaatsen kan je tot eind juni een Rospot vinden:

Apotheek De Smet te Overboelare
Bloemen Iris te Overboelare
Meubelen Merlijn te Lessen
Taverne – Restaurant Oudenberghof te Onkerzele
Kapsalon Stefanie Haelterman te Onkerzele
Bakkerij Van Belle te Moerbeke
Spar te Moerbeke
OZC Sint-Vincentius te Viane
Bakkerij Andries Hans te Zandbergen
Bakkerij Marie te Geraardsbergen
Kinderkleding Ann Geysels te Geraardsbergen

Wie nog een Rospot wil plaatsen, kan terecht bij Sonja (0472 67 84 48) of Marhilde (0486 37 20 08). Meer info vind je ook via loopnaardemaan.be en op de facebookgroep.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background