fbpx
8 okt 2019

Roemeense fietsdievenbende voor rechter

Dinsdag is het proces gestart tegen een Roemeense dievenbende. Die pleegde tussen maart en december 2017 verschillende inbraken op fietsenwinkels in onder meer Geraardsbergen. Daar werk S-Bikes, langs de Astridlaan, het slachtoffer van de bende.

De inbraken werden voornamelijk gepleegd tijdens een (verlengd) weekend, waarbij gehuurde of gestolen voertuigen werden gebruikt. Na de 15 inbraken, werden de fietsen via legale busmaatschappijen naar Roemenië gebracht, waar ze werden verkocht. De totale waarde van alle fietsdiefstallen bedraagt 500.000 euro. 

Een deel van de gestolen fietsen werden teruggebracht naar België

Gilles Blondeau

De Federale Gerechtelijke Politie van Halle-Vilvoorde kon de organisatie in kaart brengen. “Het gaat om een Moldavische opdrachtgever en leider van de criminele organisatie, vier mannen die de inbraken effectief pleegden (drie zijn van Moldavische origine en één van Roemeense origine), de Roemeense buschauffeur die gestolen fietsen naar Roemenië overbracht en de eigenaar van een fietsenwinkel in Piatra Nement (Roemenië). Een deel van de gestolen fietsen werd tijdens verschillende huiszoekingen in Roemenië, in het bijzijn van Federale politie in beslag genomen en teruggebracht naar België”, aldus Gilles Blondeau van het parket.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


NU OP DE RADIO

Titel

Artiest

Background