3 nov 2008

Rode Kruis krijgt te weinig middelen

Het Rode Kruis van Geraardsbergen en Lierde krijgen te weinig financiële middelen van de stad Geraardsbergen. Dat vindt CD&V-raadslid David Larmuseau. Eén jaar geleden vroeg Larmuseau naar meer financiële middelen. Toen antwoordde het schepencollege de mogelijkheden te onderzoeken. Jaarlijks krijgt het Rode Kruis 1000 euro subsidies van de stad.

Larmuseau wees erop dat de lokale afdeling heel wat initiatieven neemt om de kwaliteit van haar dienstverlening te maximaliseren. Zo werd onlangs een Automatische Externe Defibrillator (AED) aangekocht. Dat toestel wordt ingezet als hulpmiddel voor het redden van mensen met een plotselinge hartstilstand.

Op het recentste schepencollege wees schepen Ann Panis erop dat de aankoop van een AED mogelijk werd gemaakt door middelen van andere sponsors, zoals serviceclubs.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background