5 feb 2010

Rode Kruis heeft nu ook jeugdafdeling

Het Rode Kruis van Geraardsbergen heeft sinds kort ook een jongerenafdeling. Met de nieuwe afdeling wil het Rode Kruis dichter bij de jeugd staan.

“We willen graag dat meer kinderen en jongeren het Rode Kruis beter leren kennen en er gemakkelijk terechtkunnen”, zegt verantwoordelijke Evelien De Leener.

Bij de jeugdafdeling leren kinderen en jongeren een schaafwonde verzorgen, een verband leggen en zelfs hartmassage toepassen. Ze ontdekken hoe kinderen en jongeren leven in Senegal, wat Jeugd Rode Kruis doet in Nepal, enz.

 

Daarnaast kan de jeugd ook zelf aan de slag door samen met andersvaliden een bijzondere dag te beleven, geld in te zamelen voor een goed doel in een ver land of een namiddag spelletjes spelen met kinderen uit een opvangcentrum voor asielzoekers. En natuurlijk kunnen ze zich gewoon uitleven in een leerrijke rolstoeltest of een bosspel over kindsoldaten.

De komende maanden organiseert de jeugdafdeling van het Geraardsbergse Rode Kruis verschillende activiteiten. Meer daarover in onze agenda of op www.rodekruisgeraardsbergen.be.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background