9 jul 2009

Resultaten snelheidscontroles

Tijdens het tweede trimester (april tot en met juni) van 2009 werden door de Verkeersdienst van de Lokale Politiezone Geraardsbergen/Lierde 40.562 voertuigen gecontroleerd op overdreven en onaangepaste snelheid. 3% van de voertuigen gecontroleerd op gemeentewegen reed sneller dan de toegelaten snelheid, op de gewestwegen was dit 4%. In totaal kregen 1522 chauffeurs een boete voor overdreven of onaangepaste snelheid.

De lokale politie van Geraardsbergen/Lierde wil nogmaals benadrukken dat in geval van een verkeersongeval de kans op lichamelijk letsel bijna verdubbelt wanneer er sprake is van onaangepaste snelheid. “Wij vragen de bestuurders dan ook hun snelheid aan te passen.” zegt korpschef Kristof De Pauw.

Op de website van de politiezone Geraardsbergen/Lierde kunnen de aangekondigde snelheidscontroles maandelijks geraadpleegd worden. Het is niet uitgesloten dat er ook op andere momenten snelheidscontroles plaatsvinden.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background