13 nov 2019

Resultaten grootschalige controles station Zottegem

Vorige week heeft de lokale politie de hele week controles georganiseerd in en rond het station van Zottegem. Tijdens deze acties werden op verschillende tijdstippen, vlak voor of na schooltijd, gecontroleerd. Dat gebeurde door zowel agenten in uniform als in burgerkledij. Ook Securail nam deel aan de actie.

Met deze actie wou de Politie niet alleen daders van feiten op heterdaad betrappen en potentiële daders ontmoedigen, maar tevens een vertrouwensband opbouwen met de aanwezige jongeren.

Tijdens de controles werden 4 pv’s voor het bezit of verkoop van verdovende middelen opgemaakt. Ook één illegale vreemdeling werd opgepakt. Een iemand kreeg een pv voor ongewapende weerspannigheid en één iemand voor het niet naleven van voorwaarden.

In de toekomst zullen dergelijke acties zich op regelmatige basis herhalen. Deze actie maakt deel uit van een ruimere aanpak van de veiligheid en leefbaarheid van de stationsbuurt, een buurt waar heel wat activiteit is en waar men bijgevolg ook geconfronteerd wordt met overlast en vandalisme.

Jenne De Potter

Burgemeester Zottegem

Dat de acties er nu komen, is niet verwonderlijk. Zottegem wordt al enkele weken geplaagd door vandalisme in de stationsbuurt. De burgemeester belooft ook de komende weken nog veelvuldig patrouilles, ook anoniem. Ook de verdere uitbouw van de camerabewaking wordt onderzocht.

 


Meer streeknieuws
uit Zottegem hoor je ook elke dag op radio MIG in Zottegem via fm 105.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background