16 sep 2010

Resultaten enquête dorpsbewoners Ophasselt bekend

De resultaten van de dorpsenquête die men in Ophasselt organiseerde zijn bekend. In totaal werkten liefst 613 inwoners mee aan deze enquête.

Ht feit dat Ophasselt nog een echt dorp is waar de mensen elkaar kennen, de rust, het plattelandskarakter en de nabijheid van verschillende winkels wordt als positief ervaren.

Heel wat inwoners vinden echter dat er veel te snel gereden wordt op de N8 die het dorp doorkruist, en ook heel wat kleinere wegen worden te vaak als sluipweg gebruikt.

Verder is men tevreden met de busverbindingen naar Geraardsbergen, maar zouden de verbindingen met Ninove en Zottegem, en de stations van Idegem en Schendelbeke beter kunnen.

Ook willen de dorpsbewoners o.m. een beter contact met het stadsbestuur, een Postpunt en een geldautomaat aan één van de banken.

De initiatiefnemers denken er om een dorpsraad op te richten om zo de wensen van de Ophasseltnaars te kunnen realiseren.

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background