19 mei 2009

Resultaten controles voedselagentschap

323 zaken in Geraardsbergen hebben vorige week controle gekregen van het federaal voedselagentschap (FAVV). De controles waren vooraf aangekondigd, en dat is uniek.

Zowel restaurants (19%), voedingswinkels in de kleinhandel (16%), grootkeukens (13%), cafés en bakkerijen (12%), cafésnacks (8%) en slagers (7%) werden gecontroleerd. Ook frituren (4%), marktkramen (4%) en groothandels (3%) werden bezocht.

69 handelszaken konden ontsnappen aan de controles. “Ook zij mogen zich de komende weken aan een controle verwachten” zegt Lieve Busschots van het federaal voedselagentschap.

De actie had voor het FAVV een sensibiliserend doel. Opmerkelijk was dat op de eerste dag weinig handelszaken op de hoogte waren.

De meeste overtredingen hadden te maken met hygiëne, etikettering en met de rookreglementering.

De aangekondigde controles waren een primeur in Geraardsbergen. In de toekomst zullen soortgelijke acties georganiseerd worden in heel het land.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background