5 jul 2010

Reizigers vragen meer treinen en meer ritten

Reizigers van de spoorlijn tussen Geraardsbergen en Gent willen meer treinen en een hogere frequentie van het aantal ritten. Dat blijkt uit een bevraging aan 393 reizigers door het Spoorlijncomité Gent-Geraardsbergen. Volgens diezelfde enquête willen reizigers ook meer schuil- en zitplaatsen op de perrons van Geraardsbergen. Daarnaast zijn de toiletten in geen enkel station op de lijn proper en is er een gebrek aan parkeerplaatsen. Het Spoorlijncomité hoopt dat de NMBS rekening zal houden met de resultaten van de enquête.

De herinrichting van de stationsite van Geraardsbergen biedt alvast soelaas voor enkele problemen. Zo komen er 700 parkeerplaatsen bij. De werken starten ten vroegste in 2013. Voor de netheid van de toiletten werd sinds enige tijd een oplossing uitgewerkt. Zo wordt een kleine vergoeding van 50 cent gevraagd bij het bezoek van de toiletten, wat volgens de NMBS zijn vruchten afwerpt naar de netheid en tegen het vandalisme. In Lierde wordt binnenkort het parkeerterrein verhard.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background