20 mrt 2019

Regieprijzen krakelingenstoet gaan dit jaar naar…

Jury krakelingenstoet evalueerde opnieuw figuranten.

In het stadhuis van Geraardsbergen zijn gisteren de regieprijzen bedeeld voor Krakelingen.
In de jaarlijkse stoet beoordeelt een jury personen, groepen of verenigingen in welke mate deze de regierichtlijnen respecteren en de geloofwaardigheid waarop de personages worden uitgebeeld.

Aan volgende personen/verenigingen/scholen werd een regieprijs toegekend:

– Ronde van Frankrijk: Maartje Du Pont (KSA fanfare) als accordeoniste ‘Yvette Horner’  en drie bloemenmeisjes van Chiro St Bartel.

De luchtballon: Tkint Diego en Lina, de kinderen in de luchtballon. Zij hielden het handjes zwaaien van begin tot einde vol. De kinderen die hun vriendjes in de luchtballon toejuichten werden vertolkt door de leerlingen van de basisschool Hunnegem.

– De passieommegang: 13 jonge mannen van Chiro St. Bartel werden positief geëvalueerd in hun rol van Romeinse wachters met de gebonden Jezus.

De eervolle vermelding was er voor Christophe Ysebaert, Ronny Van Den Berghe en Eric Van Den Bossche. Zij zorgden er tijdens de stoet voor dat de groepen die na de paarden en de schapen kwamen nergens konden intrappen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background