11 mrt 2021

Regenboogvlaggen wapperen in onze streek

Verschillende gemeenten in onze streek hangen de regenboogvlag uit. Ze reageren daarmee diep geschokt tegenover het geweld tegen LGBTI+ personen. In Beveren liep dit enkele dagen geleden af met een dodelijk afloop.

In Ninove hangt de vlag halfstok uit aan het stadhuis, het oud stadhuis en het Sociaal Huis. Geraardsbergen heeft deze opgehangen aan het administratief centrum. In Zottegem wappert de vlag aan het Sanitary.

Naar aanleiding van de internationale dag tegen holebi- , trans- en interseksefobie op 17 mei zal de stad Ninove een training over genderbewust lesgeven aanbieden aan de directies, leerkrachten en leerlingbegeleiding van de secundaire scholen.

Wie nood heeft aan een gesprek, kan terecht bij Lumi, de info- en hulplijn van çavaria (de Vlaamse belangenverdediger van LGBTI-mensen) waar je terecht kan met al je vragen over gender en seksuele voorkeur (lumi.be/word-geholpen).

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background