23 mrt 2011

Rechttrekking N42 start eind 2013

Er is een nieuwe onteigeningsprocedure gestart voor de rechttrekking van de N42 in Sint-Lievens-Esse.

Dat zei minister van mobiliteit Hilde Crevits maandag tijdens een bezoek aan de regio. De beslissing voor de rechttrekking werd vorig jaar genomen en is onomkeerbaar. De nieuwe onteigeningsprocedure is volop gestart en moet er toe leiden dat de werken eind 2013 effectief zullen opgestart worden. De aanleg van de rotonde aan de Langestraat in Zottegem zal nog dit jaar van start gaan. Daarnaast verloopt het naar 2×2 rijstroken brengen van de N42 tussen afrit E40 in Wetteren en Zottegem verder volgens plan.

Minister Crevits (CD&V) bracht maandag een bezoek aan de regio op uitnodiging van het Streekoverleg Zuid-Oost-Vlaanderen. In aanwezigheid van regioburgemeesters, gedeputeerden van de provincie, parlementairen en vertegenwoordigers van werkgevers- en werknemersorganisaties werden de drie prioritaire wegendossiers- de N60 in Ronse, de N42 en de N41 in Aalst- toegelicht. Locatie was de spookbrug in Sint-Lievens-Esse die reeds in 1995 werd gebouwd en sindsdien midden de velden ligt te wachten op de rechttrekking van de N42.

Het waren de regioburgemeesters zelf die de minister wezen op het jarenlang aanslepen van de procedures en het feit dat de regio verstoken blijft van de nodige investeringen op vlak van infrastructuurwerken. Ook vanuit de sociale partners werd de noodzaak van een goede ontsluiting naar voor geschoven als één van de cruciale voorwaarden voor de verdere socio-economische ontwikkeling van de regio. Een regio die weinig eigen werkgelegenheid biedt en die veel pendelaars huisvest.

 


Meer streeknieuws
uit Zottegem hoor je ook elke dag op radio MIG in Zottegem via fm 105.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background