fbpx
9 aug 2013

Rechttrekking N42: hoe sneller, hoe beter

Hoe sneller de N42 in Herzele wordt doorgetrokken, hoe beter voor de economie, leefbaarheid en veiligheid. Dat blijkt uit een overleg tussen vijf burgemeesters, waaronder deze van Geraardsbergen en Lierde, Vlaamse parlementairen, buurtbewoners en ondernemers.

Allen zijn ze grote voorstander om de werken in Herzele zo vlug mogelijk te starten. Door de rechttrekking van de N42, nauwelijks 2,7 km, zal het verkeer een opmerkelijke betere doorstroming kennen en minder geluidsoverlast veroorzaken dan vandaag. Op het oude tracé liggen woningen op nauwelijks enkele meters van de weg met een aansluiting op die weg, dit in tegenstelling tot het nieuwe tracé.

Ook de snelheid kan er stijgen tot 90 km/uur wat minder fijn stof teweeg brengt, voor een vlottere verbinding zorgt en frontale aanrijdingen worden onmogelijk. Door de rechttrekking ontstaat er een betere ontsluiting van Geraardsbergen, Lierde en Brakel wat de werkgelegenheid ten goede kan komen door een betere economische ontplooiing.

Tijdens het overleg werd ook aangehaald dat het snel invoeren van een 2X2 rijstroken op het stuk Wetteren-Zottegem van cruciaal belang is. De intentie om de N42 uiteindelijk te laten aansluiten op de A8 Brussel-Doornik-Rijsel is dan de laatste missing link om de as Wetteren-Zottegem-Herzele-Geraardsbergen optimaal te laten ontsluiten.

Tijdens een infoavond in juni raakte bekend dat de N42 in 2015 wordt rechtgetrokken. Vanaf de Witte Brug in Zottegem wordt de weg dan doorgetrokken via Herzele tot aan het kruispunt van de N42 met de Gentweg.

 

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background