21 sep 2017

ReadSpeaker leest geraardsbergen.be voor

geraardsbergen.be wil toegankelijk zijn voor iedereen. 

Geraardsbergen.be; de website van de stad Geraardsbergen, heeft een nieuwe functionaliteit. Vanaf heden kan je geraardsbergen.be laten voorlezen. ReadSpeaker heet het systeem en is opgezet voor bezoekers met een leesbeperking of slechtzienden. 

“De toepassing zorgt ervoor dat de website wordt voorgelezen en ook in grote tekstvorm te lezen is. In het bijzonder is Readspeaker bedoeld voor burgers met een leesbeperking, slechtzienden of mensen met dyslectie”, zegt schepen van gelijke kansen Fernand Van Trimpont. Schepen van communicatie Veerle Mertens bevestigt: “Door informatie op de website in zowel geschreven als gesproken vorm aan te bieden, verkleint Geraardsbergen de zogenaamde digitale kloof.”

Je hoeft niets te installeren om gebruik te maken van Readspeaker. Gewoon klikken op het luidsprekericoon rechtsboven en vanaf dan leest een Vlaamse stem alle tekst op de website voor.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background