1 dec 2009

Radiozenders zwaar beboet door regulator

De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) heeft verschillende radiostations strenge boetes opgelegd voor het overtreden van de wetgeving. Dat gebeurde naar aanleiding van verschillende klachten van radio MIG

“De controles kwamen er nadat onze technische ploeg had vastgesteld dat een aantal zenders zich niet aan hun vergunning hielden”, zegt MIG voorzitter Luc Vander Putten. “MIG is het verplicht aan zijn luisteraars, medewerkers en adverteerders om de kwalitatieve normen steeds hoog te houden. MIG heeft professionaliteit steeds hoog in het vaandel gedragen, en dat willen we ook blijven doen de komende jaren.”

Club Fm Gent en radio Contact Kluisbergen kregen elk een boete van 500 euro. Beide zenders zonden met een te hoog vermogen uit, waardoor ze de uitzendingen van MIG verstoorden. Ook radio Data uit Geraardsbergen liep tegen de lamp. Naast het gebruik van een te hoog vermogen, werden verschillende inbreuken vastgesteld op het niet naleven van de zendvergunning. Radio Data kreeg een boete van 1000 euro.

Radio Data is een relaisstation van het netwerk Topradio. Dat wil zeggen dat ze het audiosignaal van de keten uit Gent overnemen en daartussen lokale reclame en berichten toevoegen. Radio Data legt zich niet neer bij de feiten en beschuldigt MIG van jaloezie.

“We willen geen polemiek voeren over een zaak die zo duidelijk is als wat”, zegt verantwoordelijke Luc Vander Putten. “De wetgeving is er om gevolgd te worden en iedereen die dit niet doet moet vooral in zijn eigen boezem kijken. Met een reportage op de regionale televisiezender TV OOST wou radio Data, MIG van alle kwaad ter wereld betichten. Toen echter bleek dat de reportage nog meer in hun nadeel speelde, beschuldigde radio Data TV OOST van partijdigheid. Of hoe men soms het tegenovergestelde kan bereiken als men zelf een onjuiste persmededeling de wereld instuurt.”

Voor MIG verandert er niets. De inzet van alle vrijwilligers blijft behouden, om samen met een sterke technische ploeg, de meest beluisterde radio in de regio Geraardsbergen-Lierde-Galmaarden te blijven. Samen met de lokale overheden en verenigingen blijft MIG een spreekbuis voor de regio, één van de sterkste prioriteiten van MIG Zowel via FM 104.9 als via radiomig.be blijven we voor kwalitatieve radio zorgen, aangevuld met het snelste nieuws uit de regio.

“De samenwerkingen met handelscentrumorganisaties zorgden trouwens dat MIG in alle straten van Geraardsbergen Centrum te beluisteren is. Daardoor is MIG niet alleen dagelijks te horen door de vele bezoekers van het centrum, maar zorgt het voor een dagelijks groeiende uitstraling”, aldus commercieel verantwoordelijke Luc Bal.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background